5 lucruri pe care trebuie să le ştii când te vopseşti singură

Mai ușor, mai rapid și, de ce să nu recunoaștem, mult mai econom. Vopsitul acasă  are avantajele sale. În plus, nu este o activitate căreia să nu-i poți face față. Ai nevoie de puțin curaj, 1-2 ore de timp liber, un pic de îndemânare și, bineînțeles, devotament pentru frumusețea ta. Apoi totul va decurge de la sine.

E drept că sunt multe trick-uri pe care le mai afli pe parcurs, însă, ca în cazul tuturor celorlalte lucruri, e bine să începi pas cu pas. De aceea am întocmit o listă cu primele, cele mai importante cinci lucruri pe care ar trebui să le știi atunci când hotărăști să te vopsești singură.

1. Tipuri de vopsea

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că există mai multe tipuri de vopsea, în funcție de efectul pe care vrei să-l aibă asupra părului tău și nu ne referim aici la nuanță, ci la durabilitatea vopselei. Astfel, avem vopsea graduală, temporară, semi-permanentă și permanentă. Dacă cea temporară va cădea la prima spălare, cea permanentă poate rezista câteva luni bune. Alege-o pe cea care se potrivește cu nevoile tale de frumusețe.

2. Ustensile

Așa cum specialiștii folosesc zeci de pensule și alte instrumente specifice, e bine să-ți faci și tu propriul arsenal de la început. Chiar dacă majoritatea pachetelor de vopsea vin cu tub de vopsit și mănuși încorporate, uneori chiar și pensulă, nu strică să ai în casă un kit rapid pentru vopsit. Kit-ul tău personal ar trebuie să includă: două pensule de dimensiuni diferite, câteva perechi de mănuși de plastic, un recipient curat pentru amestecat vopseaua și un pieptene pe care să-l poți murdări.

3. Nuanțe de vopsea

Zona aceasta este în totalitate la alegerea ta. Poți merge pe nuanțe îndrăznețe sau naturale, pe schimbări radicale sau doar mici retușuri. În comerț există zeci de posibilități pentru a alege nuanța care ți se potrivește. Ceea ce trebuie să ții cont este că nu toate schimbările sunt la fel de ușoare. De exemplu, trecerea de la o nuanță foarte închisă la una foarte deschisă nu se va putea face dintr-o dată, ci, cel mai probabil, pe parcursul a câteva luni.

4. Instrucțiunile de folosire

Știm că de cele mai multe ori îți place să te bazezi pe intuiția feminină. Însă, în cazul vopsitului acasă e recomandat să citești cu atenție și să urmezi instrucțiunile scrise pe ambalaj. Aici includem atât timpul de aplicare și de așteptare până la colorarea părului, cât și indicațiile privind testarea scalpului sau măsuri preventive pentru intrarea vopselii în ochi.

5. Comportament post-vopsit

Procesul de vopsire a părului acasă nu se termină imediat ce vopseaua a fost înlăturată și părul curățat. El implică și îngrijirea părului de după vopsit. De obicei, este recomandată folosirea unui șampon special pentru păr vopsit, cât și a unui balsam hrănitor.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile de bază pe care trebuie să le știi despre vopsitul părului acasă. Suntem siguri că lista poate continua la nesfârșit, așa că te invităm să ne scrii și tu care crezi că sunt cele mai importante.

Comments (1):

  1. padureanuvalentina

    January 7, 2014 at 6:09 pm

    sunt vopsita cu nuantator, nuanta R4 si vreau sa folosesc vopsea (culoare va fi una asemanatoarea de R4)
    vreau sa stiu cat de mult imi va fi afectat parul.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii