Ce spune părul tău despre tine?

Blondele sunt sexy, brunetele sunt serioase și familiste, femeile cu părul scurt sunt copilăroase, iar roșcatele sunt înșelătoare – acestea sunt doar câteva dintre stereotipurile pe care le întâlnești zilnic în ceea ce privește culoarea părului și tunsoarea pe care o alegi. Dar cât este mit și cât este realitate? Astăzi vorbim despre ce înseamnă să comunici cu ajutorul look-ului tău, ce spune părul tău despre tine și mai ales, cum îl poți transforma într-un aliat, în funcție de context.

În primul rând, trebuie să vedem cât din stereotipurile despre culoare și tunsoare sunt adevărate. Știi cum se spune – în orice mit există o urmă de adevăr! De aceea tindem că credem că aceste stereotipuri se pot aplica în destul de multe cazuri. Cu sex-simboluri ca Marilyn Monroe și Halle Berry este foarte ușor să ajungem să credem că femeile blonde sunt idealul sexy al tuturor bărbaților, iar femeile cu părul scurt niște persoane jucăușe și prietenoase.

Cel mai important lucru de reținut este faptul că părul trebuie să-i servească personalității tale și nu invers. Da, poți alege să-ți colorezi părul blond pentru că vrei să-ți evidențiezi latura mai sexi sau te poți tunde scurt pentru că este o tunsoare comodă care îți pune în valoare chipul mereu zâmbitor, dar asta nu înseamnă că dacă ești familistă convinsă trebuie să fii neapărat brunetă sau că nu poți fi atrăgătoare și sexy decât dacă ești blondă naturală sau ți-ai colorat părul blond. Culoarea părului și tunsoarea pe care o porți îți pun în valoare personalitatea, dar nu sunt în sine personalitatea ta. Altfel spus, lucrează cu ceea ce găsesc sau intensifică trăsăturile pe care tu vrei să le evidențiezi într-o anumită perioadă a vieții.

Așa că, recomandarea noastră este să porți ceea ce te face pe tine să te simți bine, ceea ce ți se potrivește și te reprezintă, ceea ce simți că este bun pentru tine într-un anumit moment și te pune în valoare. Fără compromisuri și fără a încerca să te încadrezi într-o anumită categorie. Vei vedea apoi că oamenii vor fi încântați să o descopere pe adevărata tu și-ți vor spune că tunsoarea sau culoarea pe care ai ales-o au fost făcută special pentru tine.

Și pentru că am clarificat în ce măsură părul tău vorbește despre tine, e bine să știi că sunt și momente în care te poți folosi de aceste stereotipuri în avantajul tău. Numeroase studii au fost realizate de-a lungul timpului pentru a identifica și testa stereotipurile privind culoarea părului și tunsoarea. De aici, poți folosi câteva trucuri în viața de zi cu zi. De exemplu, se pare că oamenii tind să considere mai serioase și mai muncitoare persoanele cu părul lung și drept, astfel că atunci când te duci la un interviu, poți să îți îndrepți puțin părul. Ai grijă, însă, să nu exagerezi pentru că un păr îndreptat extrem duce cu gândul la faptul că ești o persoană rigidă.

De asemenea, cercetătorii au observat că părul lung, cu câteva bucle lejere și pieptănat cât mai natural este un aliat bun atunci când ieși în oraș. Bărbații tind să considere aceste persoane mai ușor de abordat, mai prietenoase și cu simțul umorului, așa că au mai multă încredere să inițieze o conversație. Un alt stereotip, mai mult americănesc de data aceasta, este cel al ”vecinei”, care se traduce de obicei printr-un look natural, cu păr lung și blond, purtat lejer pe umeri. La nivel de personalitate, oamenii asociază acest look cu o persoană de treabă, veselă și prietenoasă alături de care pot petrece timpul fără să se plictisească pentru că nu se știe niciodată când îi va convinge să încerce ceva nou, cum ar fi să învățați să mergeți cu skateboard-ul sau să zburați cu parapanta.

Lista de stereotipuri poate continua la nesfârșit. La fel și rezultatele cercetărilor care le confirmă sau infirmă. Important pentru tine este să ai grijă de părul tău și să-l folosești ca pe o oglindă a personalității pe care ți-ai consolidat-o în timp. Crede-ne pe cuvânt, îți va reuși de minune! ;)

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii