Cum îţi menții culoarea și strălucirea părului roșcat?

Indiferent de nuanță – aprins ca focul sau culoarea mahonului – roșcatul este cea mai sexi culoare pentru părul vopsit. Nu degeaba se spune că nu-i poți rezista unei roșcate. Însă, pe cât este de fabuloasă, pe atât este de pretențioasă. Fiind o culoare puternică ce se regăsește destul de rar în pigmentul natural al părului, e nevoie de un tratament special pentru păstrarea strălucirii pe termen lung.

Iată o listă cu cinci dintre cele mai importante trucuri pentru ca părul tău roșcat să strălucească mereu de sănătate și culoare.

1. Spălatul părului roșcat
Așteaptă cel puțin două zile după colorare pentru a-ți spăla părul. În această perioadă culoarea are timp să se fixeze. În plus, specialiștii în colorarea părului, recomandă pentru părul roșcat doar 2-3 spălări săptămânale și cu apă călduță pentru a păstra pretențiosul pigment intact.

2. Uscare naturală
Pentru că uscătorul de păr și celelalte echipamente de styling usucă părul și îi fură mult mai repede strălucirea, îți recomandăm să le eviți, mai ales în perioada ta roșcată. Lasă-ți părul să se usuce natural pentru un plus de strălucire și …volum ;)

3. Produse speciale pentru părul roșcat
Ca și în cazul celorlalte culori, folosește șampon special pentru părul vopsit. Aceste șampoane au, de obicei, proprietăți pentru fixarea pigmentului, iar dacă poți să alegi un șampon special pentru părul roșcat, cu siguranță vei prelungi durata de viață a culorii tale fabuloase.

4. Protejarea împotriva razelor UV
Oricât de mult ai iubi soarele, încearcă să te ferești de razele sale pe cât posibil. Razele UV decolorează părul roșcat și îi fură strălucirea. Poți alege să porți pălării ușoare de vară sau eșarfe de mătase sau chiar să folosești produsele special create pentru protejarea firului de păr de razele soarelui.

5. Evitarea piscinei sau a ștrandului
Un sfat valabil nu numai pe timp de vară, ci și pentru sesiunile de înot în bazinele acoperite. Clorul din apa piscinelor sau a bazinelor pentru înot îți deteriorează culoarea părului și îndepărtează mult mai repede culoarea roșie. Pentru a evita astfel de situații folosește o cască pentru înot sau strânge-ți părul în coc deasupra capului și păstrează-te la suprafața apei.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii