Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii.

Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare cu maxim 3 tonuri mai deschise sau mai închise decât nuanța naturală a părului nostru. Pentru un rezultat cât mai apropiat de ceea ce ne dorim, respectarea domeniul de aplicare – indicat pe fiecare cutie de vopsea – este obligatorie.

Dacă nu suntem sigure că am ales cea mai potrivită nuanță sau ne este teamă de schimbări, putem încerca o vopsea semi-permanentă, care rezistă la câteva spălări, în funcție de nuanță. Cu o putere de acoperire inferioară celei permanente, vopsirea semi-permanentă trebuie reîmprospătată mai des și nu este recomandată pentru obținerea unor nuanțe mai deschise. Indiferent de tipul ales – semi-permanentă sau permanentă – prin diferitele ingrediente conținute, cum ar fi uleiurile și extrasele naturale, vopseaua ne protejează părul în timpul procesului de colorare și îi oferă o culoare plină de reflexii strălucitoare.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Trucuri pentru un păr plin de culoare

Soarele, mineralele din apa de la robinet, înotul în apa mării sau în piscină, umiditatea, căldura degajată de aparatele electrice de styling, toate au impact asupra menținerii culorii strălucitoare a părului vopsit. Pentru a ne bucura cât mai mult de culoarea dorită ar trebui să respectăm câteva reguli: 1. Întotdeauna procesul de vopsire trebuie să […]

Mai multe detalii