Cum scapi de neplăcutele pete de vopsea de păr?

Vopsitul acasă poate fi tare distractiv dacă ai cu tine vopseaua potrivită și câteva prietene care să te ajute. Înarmate cu ustensilele potrivite și cu indicațiile din cutia de vopsea, la finalul colorării, te vei bucura de nuanța mult dorită. Însă, de cele mai multe ori, fie că te vopsești prima oară sau ai mai făcut asta, se întâmplă să colorezi, fără să vrei, și alte părți ale corpului.

Iată câteva idei care te vor ajuta să scapi de petele de vopsea de păr:

Dacă ai scăpat un pic de vopsea pe piele, îndepărtează cât de repede pata. Nu aștepta să termini de aplicat culoarea și apoi să ștergi petele, fiindcă îți va fi mult mai dificil după.

Recomandarea noastră este să folosești un șervețel uscat, pentru a îndepărta rapid pata sau pentru a scăpa de surplusul de vopsea de pe firele de păr.

Ce te mai poate ajuta:

• Scrum de la țigare. Pune scrumul rămas în scrumieră pe o dischetă demachiantă și aplică direct pe pată.

• Șampon. Tot cu ajutorul unei dischete demachiante, toarnă un pic de șampon și, fără a-l combina cu apă, aplică pe pata de vopsea.

• Cremă. Cu un șervețel uscat sau o dischetă demachiantă, aplică crema direct pe pată. Nu pune multă cremă, fiindcă apoi îți va fi greu să scapi de ea de pe piele.

• Dizolvant pentru lac de unghii. Nu îl folosi în zona ochilor și nu turna foarte mult pe discheta demachiantă. Mai bine folosești mai multe dischete, decât una singură îmbibată cu dizolvant.

• Oțet. Evită să îl folosești foarte aproape de ochi. Pune doar un strop pe discheta demachiantă și apoi șterge locul în care ai scăpat vopsea. Oțetul va dizolva imediat vopseaua.

• Zeama de lămâie. Are același efect ca oțetul.

• Alcool. La fel ca oțetul sau dizolvantul de unghii, alcoolul nu trebuie folosit în preajma ochilor și trebuie turnat foarte puțin pe o dischetă demachiantă.

• Praf de copt. Într-o cănuță, pune un pic de praf de copt și câteva lingurițe de apă. Toarnă apoi pe un disc demachiant și aplică pe pata de vopsea de pe piele.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii