Ritualuri de îngrijire pentru părul gras

Păr cu aspect lucios, fire lipite de pielea capului și coafuri care nu rezistă niciodată mai mult de o oră – dacă ai părul gras atunci, cu siguranță, acestea sunt imagini pe care le cunoști mult prea bine. Părul gras este o provocare pentru orice femeie, mai ales dacă este vorba despre un păr lung. Momentele acelea în care simți că nu mai ai ce face cu el și, oricât de mult efort ai depune, pur și simplu nu poți să-l faci să arate bine.

Nu dispera însă! E drept că părul gras este un păr dificil, dar nu este nimic ce nu poți rezolva dacă te concentrezi puțin asupra subiectului. Iar când primești sfaturi de încredere este mult mai ușor ;) .

De aceea, am întocmit astăzi pentru tine, o listă cu câteva sfaturi despre cum poți să ai grijă de părul tău gras, astfel încât să arate și să se simtă mai bine.

Ritualul spălatului
Părul gras necesită spălări mult mai dese decât cel normal sau uscat. Sfatul nostru este să nu exagerezi cu spălările pentru că există riscul să faci mai mult rău decât bine. Încearcă să păstrezi un ritm constant, la un interval de timp nu foarte mic.

Alege șamponuri care să nu fie foarte agresive cu firul de păr, preferabil din cele cu PH neutru. Îți recomandăm șamponurile pe bază de plante sau cele din farmacii.

Evită folosirea apei la o temperatură foarte mare pentru că aceasta stimulează producția de sebum. Este de preferat să te speli cu apă călduță, cât mai apropiată de temperatura corpului.

Clătește din abundență, după fiecare spălare, cel puțin 5-10 minute, astfel încât părul tău să se curețe în întregime.

Ritualul de îngrijire
Evită folosirea excesivă a produselor de styling precum gelul sau ceara de păr. Oricum, natural este întotdeauna mai bine, așa că poți renunța definitiv pentru o perioadă la astfel de produse.

De asemenea, adoptă un stil ușor de uscare, care să nu implice folosirea uscătorului de păr, a periilor sau a plăcilor pentru îndreptat părul.
Răsfață-ți părul cu măști speciale pentru păr gras. Poți prepara una în casă cu zeamă de lămâie și ceai de mentă sau poți opta pentru una din comerț.

Trucuri de moment
Și pentru că vor fi cu siguranță și momente în care vei avea nevoie de un truc rapid, iată cum poți scăpa dintr-o situație de criză – folosește puțină pudră la rădăcină pentru a masca aspectul gras.
Iar dacă faci parte din categoria celor care au vârfurile uscate și rădăcinile grase, folosește balsam de păr, dar ai grijă să-l aplici numai de la jumătatea firului de păr în jos.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii