Semnificațiile podoabei capilare feminine

Un atu important al frumuseții feminine, podoaba capilară este considerată încă din cele mai vechi timpuri un element cheie al feminității și o sursă interioară de energie și vitalitate. Lung sau scurt, brunet sau blond, părul joacă un rol esențial în aspectul fizic, fiind cel mai adesea supus schimbărilor.

Chiar și cei mai mari creatori de modă considerau părul piesa care dădea o notă șic oricărei ținute și spunea ceva despre personalitatea femeii respective. Orice alegere în ceea ce privea podoaba capilară era privită ca o schimbare importantă în viața unei femei. “O femeie care decide să se tundă este o femeie care este pe cale să își schimbe radical viața” spunea Coco Chanel.

Potrivit acestor mituri, părul a rămas și în ziua de astăzi una dintre armele pe care o femeie o folosește atunci când vrea să cucerească privirile celor din jur, să capete mai multă încredere în ea sau să arate fabulos la un eveniment important din viața ei.

Iată câteva dintre semnificațiile podoabei capilare:

• În antichitate, femeile nu se tundeau niciodată foarte scurt, deoarece aceasta însemna deconectarea de la sursele de energie. Până și în ziua de astăzi se consideră că o femeie care are părul foarte scurt nu se bucură de aceeași forță și același dinamisn al firului de păr cu cel al unei femei cu o podoabă capilară bogată.

• Un păr îngrijit urmează un anumit ritual, de cele mai multe ori în strânsă legătură cu organizarea din viața de zi cu zi. Dacă o femeie are timp seara, înainte de culcare, să își perie părul, asta înseamnă că acelei femei îi place să aibă parte de ordine și organizare în viață. O astfel de femeie nu ar putea trăi fără a avea un plan bine stabilit, pe care să îl urmeze cu minuțiozitate în fiecare zi. Pe de cealaltă parte, dacă nu îți îngrijești părul și nu treci prin niște etape zilnice, înseamnă că și viața ta are un ritm destul de dezorganizat.

• Tunsoarea sau felul în care îți coafezi părul a însemnat încă din cele mai vechi timpuri o ilustrare a personalității feminine. În funcție de trăsăturile de caracter sau de felul în care vrei să le “vorbești” celorlalți despre tine, alegi o coafură sau alta. De la părul scurt la părul lung, orice schimbare de look vrobește despre tine. Ai gijă cum alegi să faci acest lucru, fiindcă ceilalți vor interpreta semnele așa cum le vei transmite. De exemplu, o tunsoare scurtă, nepotrivită felului tău de a fi va trimite mesajele greșite către cei din jur și ei te vor privi altfel decât așa cum ești.

Podoaba capilară înseamnă putere, vitalitate, energie, forță, dinamism. Ai grijă cum alegi să faci fiecare schimbare: de la culoare la tunsoare, pentru că orice ai face, părul rămâne unul dintre atuurile cele mai importante pentru o femeie. Datorită lui, poți câștiga încredere în tine și poți cuceri un zâmbet sau chiar un nou prieten ;)

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii