Sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul cald

Vara se apropie cu pași repezi, iar tu ai nevoie de cât mai multe sfaturi de îngrijire a părului în această perioadă. Fie că citești reviste sau bloguri de specialitate, cum este blogul Loncolor, fie că vorbești cu stilistul tău, orice recomandare te va ajuta să ai un păr plin de vitalitate, chiar și atunci când stai mai mult timp în soare.

De ce trebuie protejat părul mai ales în anotimpul cald? În primul rând pentru că razele soarelui usucă părul, îl degradează, iar acesta devine mult mai fragil. Iar în al doilea rând, pentru că părul își pierde din vitalitate și energie atunci când stă prea mult timp la soare, pierzând din necesarul de apă. Pentru a evita aceste aspecte, iată recomandările noastre pentru îngrijirea părului în sezonul cald:

o Șampon, balsam și măști hidratante
În această perioadă, părul tău are nevoie de cât mai multă hidratare. Oferă-i asta folosind un șampon și un balsam hidratant la fiecare spălare. Iar pentru o hidratare completă, nu uita să aplici și o mască hidratantă, de preferat făcută în casă, cel puțin o dată pe săptămână. Vei ajuta părul să își păstreze necesarul de apă și să treacă testul razelor puternice.

o Evită folosirea uscătorului sau a plăcii de păr
Lasă părul să se usuce singur, nu îl chinui cu placa sau uscătorul în această perioadă. Pentru că razele soarelui au un efect puternic asupra părului tău, evită să folosești și alte produse care să îl usuce. Dacă vrei un păr drept, folosește un balsam sau o spumă pentru îndreptat, pe care o poți aplica direct pe părul umed. Nu vei obține același efect, însă vei proteja părul și vei evita degradarea acestuia.

o Încearcă un spray pentru păr cu protecție solară
Mai ales atunci când vrei să stai la plajă, pe lângă produsele hidratante pentru păr, folosește și un spray cu protecție solară. Ideal de folosit în orice zi, spray-ul cu protecție UV acționează pe păr la fel ca cel pe care îl folosești pentru corp sau față. Ferește firele de păr de efectele nocive ale soarelui, evitând uscarea excesivă a acestora.

o Pălării sau eșarfe
La modă, dar și ferită de razele soarelui. Nu e suficient doar să îți hidratezi părul, trebuie să îl și acoperi atunci când te expui pentru mai mult timp la soare sau simți că razele soarelui sunt destul de puternice. Vei arăta chic și vei avea și un păr plin de vitalitate, chiar și în plin soare. Ideal ar fi să ai eșarfe sau pălării cât mai colorate, nu închise la culoare, pentru a nu atrage căldura soarelui.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii