Sfaturi pentru îngrijirea părului ondulat

Buclele sunt chic, fabuloase și îți pun în valoare feminitatea.

Însă de multe ori, îngrijirea părului ondulat îți dă multe bătăi de cap și necesită o atenție mai mare din partea ta. Mai mult timp alocat, mai multe produse de îngrijire, mai multă grijă, crearea unui ritual de îngirjire.

Astăzi ne-am propus să te ajutăm cu câteva idei pentru ca tu să ai bucle superbe și bine definite fără a depune efort. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli:

Nu spăla părul în fiecare zi. Firul de păr se va usuca mai repede și vei avea un păr răzleț și lipsit de strălucire.

Îngrijește părul cu balsam și măști hrănitoare. Pentru bucle moi și mătăsoase, folosește produse de păr pe bază de avocado, unt de shea sau ulei de palmier. Părul își va recăpăta strălucirea și aspectul sănătos.

Folosește un pieptene cu dinți rari. Daca vrei ca buclele tale să își pastreze volumul și să fie bine definite, folosește un pieptene cu dinți mari pentru periere. O perie sau un pieptene cu dinți mici nu ar face decât să îi strice forma și să dea părului un aspect înăsprit.

Lasă-l să se usuce natural. Buclelor trebuie să le acorzi timpul necesar pentru a-și menține strălucirea și sănătatea. Nu îi grăbi zvântatul cu foehnul, lasă-l să se zvinte natural. Însă, dacă te grăbești, dar nu vrei nici să deteriorezi firul de păr, folosește difuzorul pentru părul ondulat. Recomandarea noastră este să îți usuci părul cu capul în jos, de la vârfuri spre rădăcină, la o temperatură medie. Spre final, atunci când părul este aproape zvântat, folosește aerul rece pentru fixarea onduleurilor.

Pune-l în valoare prin tunsoare. Nu orice tunsoare este potrivită pentru niște bucle bogate și bine definite. Poți opta pentru tunsori scurte, foarte chic și te poți ajuta de produse de styling pentru definirea buclelor. Sau poți poți alege o tunsoare liniștită, în trepte, pentru un păr ondulat și plin de volum, fără bătai de cap.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii