Sfaturi pentru îngrijirea părului uscat

Aspectul părului tău este important pentru tine. Un păr strălucitor și plin de viață îți dă o stare de spirit bună, încrezătoare, optimistă. Un păr degradat, lipsit de strălucire și fragil te poate indispune sau îți poate răpi buna dispoziție.

Dacă părul tău și-a pierdut echilibrul natural, acordă-i timpul necesar de care acesta are nevoie pentru a-și recăpăta energia și vitalitatea. Oferă-i o atenție mai mare și răsfață-l din când în când cu produse regeneratoare, hidratante, hrănitoare. La fel ca și tine, părul tău are nevoie de îngrijire, atenție și răbdare pentru a trece de perioade mai grele și a-și recăpăta strălucirea.

Ce poți face dacă ai un păr uscat?

  Tunde vărfurile la intervale scurte de timp.
  Nu folosi apă fierbinte la clătire.
  Evită spălarea părului în fiecare zi.
  Folosește produse termoprotectoare.
  Nu folosi in exces produsele de styling.
  Evită uscătorul și lasă-l să se usuce natural.
  Nu îl pieptăna atunci când este umed.

Iar pentru efecte pe termen lung, recomandarea noastră este să urmezi câțiva pași simpli, care te vor ajuta să scapi de aspectul fragil al părului tău:

Hidratează-l. Folosește șampoanele potrivite pentru părul uscat. Cele mai eficiente sunt cele care conțin substanțe nutritive, pentru o regenerare în profunzime a firului de păr. Pentru o hidratare completă, folosește o mască de păr cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta va ajuta la hidratarea părului tău de la rădăcină până la vârfuri, iar tu te vei bucura de un păr mătăsos, neted, strălucitor.

Hrănește-l. Poți începe cu un șampon hrănitor și un balsam care să ofere părului tău rezistență, strălucire și un aspect sănătos. Iar pe lângă șamponul tău, folosește și un balsam hrănitor. Acesta va oferi părului tău un aspect sănătos, neted, plin de strălucire.

Aplică-i uleiuri naturale. Unul dintre uleiurile recomandate pentru părul uscat este uleiul de argan. Uleiul este absorbit rapid de firul de păr și redă strălucirea părului tău cât ai clipi.
Un alt ulei care are grijă de părul uscat, fragil este uleiul de măsline. Acesta ajută la hidratarea în profunzime a firului de păr și la o strălucire imediată.

Mănâncă sănătos. Alimentația sau regimul tău alimentar influențează sănătatea firului de păr. Ai grijă să incluzi în alimentația ta proteine, vitamine și, cel mai important, nu uita să consumi necesarul zilnic de apă.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii