Sfaturi pentru menținerea unui păr sănătos și frumos

De fiecare dată când vine vorba de frumusețea părului tău, îti place să asculți fiecare sfat pe care îl primești. Fie că te consulți cu stilistul tău, citești revistele de specialitate sau povestești cu prietenele tale, orice idee de menținere a frumuseții părului tău este binevenită pentru tine.

Un păr frumos se simte din interior și se vede la exterior. Este important pentru tine să ții un echilibru perfect între cele două aspecte ale frumuseții tale: cel interior și cel exterior.

Iată câteva idei pe care le poți adopta pentru menținerea frumuseții părului tău:

Hrănește-l cu măști naturale.
Uleiul de măsline, masca din ou sau gălbenușul de ou cu miere au rolul de a-ți hrăni firul de păr în profunzime. Ușor de preparat. Ușor de aplicat. Te vei bucura de rezultate surprinzătoare dacă vei aplica masca de la rădăcină la vârf și o vei lăsa câteva minute să acționeze asupra părului.

Protejează-l cu balsam.
Ai reușit să treci cu bine de asprimea vremii de afară sau de un păr “chinuit” de purtatul căciulii? Bravo! Acum nu trebuie decât să continui tratamentul de îngrijire și răsfăț pentru părul tău. Alege un balsam care să se potrivească firului de păr și folosește-l la fiecare spălare. Astfel, vei avea parte mereu de un păr mătăsos, ușor de pieptănat și care nu se electrizează.

Fortifică-l și oferă-i volum.
Cu siguranță ai schimbat câteva tipuri de șampon până să ajungi la cel care oferă o frumusețe naturală părului tău. Fie că ai ales un șampon cu fructe, care îti fortifică părul și îi dă strălucire sau un șampon pe bază de frunze de tei și flori de mușețel pentru un volum de invidiat, continuă să folosești ceea ce se potrivește firului tău de păr. Astfel, te vei bucura de un păr frumos, sănătos, plin de volum și strălucire și nu va trebui să îți mai faci griji în privința alegerii șamponului portivit.

Strălucire și sănătate prin alimentație și vitamine.
Germenii de grău sunt un adevărat elixir pentru părul tău. Obișnuiește să incluzi în dietele tale alimente bogate în vitamine. Știi deja că vitamina A este cea mai bună pentru un păr frumos și sănătos. Alternează în alimentația ta morcovii, spanacul, cartofii dulci sau pepenele galben pentru a te bucura de o viață echilibrată și un păr frumos care se vede chiar de la rădăcină.

Pentru un păr frumos și pe timp de iarnă, sfatul nostru este să consumi cât mai multe fructe si legume, să împrumuți cât mai mult din proprietățile benefice pentru păr ale acestora. O îngrijire naturală a părului înseamnă o frumusețe care se păstrează în timp.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii