Tipuri de vopsea de păr și situațiile în care sunt folosite

Acasă sau la salon, colorarea părului este de cele mai multe ori o activitate care îți provoacă imaginația, îți evidențiază personalitatea și te face să te întrebi cum îți va sta cu o nuanță sau alta. Nu știi de la început ce nuanță este cea potrivită pentru tine și vrei să încerci mai multe culori care îți plac și care crezi că ar vorbi cel mai bine despre personalitatea ta? Cele mai multe întrebări legate de colorarea părului vin atunci când trebuie să alegi tipul de vopsea. De aceea, astăzi ne-am gândit să îți vorbim un pic despre tipurile de vopsea de păr și situațiile în care sunt folosite:

Colorarea temporară
Atunci când vrei să încerci o culoare, dar nu ești convinsă că este potrivită pentru tine, colorarea temporară este aliatul perfect. O poți face cu ajutorul
coloranților sau a crèmelor nuanțatoare, pentru o intensificare a culorii naturale sau oferirea unei noi nuanțe părului tău.

Avantaje:

 • O găsești în cutie gata de aplicat direct pe păr, nu trebuie să o amesteci cu alte produse.
 • Nu este agresivă cu părul.
 • Durează până la șase spălări, ceea ce înseamnă că dacă nu îți place culoarea, nu vei rămâne cu ea mai mult de câteva zile.

Dezavantaje:

 • Nu acoperă firele albe.
 • Nu există o bogăție a culorilor din care să poți alege.

Șatenele sau brunetele își vor intensifica nuanța, însă nu vor putea să încerce tonuri mai deschise. În cazul blondelor, acest tip de vopsea le va ajuta să încerce și alte culori, permițându-le să se joace cu nuanțele.

Colorarea semi-permanentă
Dacă vrei o culoare de lungă durată și o schimbare spectaculoasă, atunci vopseaua semi-pemanentă este alegerea potrivită pentru tine. Cu o rezistență mai mare la spălare, colorarea cu acest tip de vopsea îți va permite să incerci culorile până o vei găsi pe cea care îți vine cel mai bine. Vei putea încerca chiar și nuanțe cu până la trei tonuri diferență.

Avantaje:

 • Se aplică ușor. Nu trebuie decât să amesteci produsele pe care le găsești în pachet și să aplici direct pe păr.
 • Sunt disponibile într-o gamă variată de culori.
 • Primele fire albe sunt acoperite.
 • Conține ingrediente naturale pentru protecția firului de păr.
 • Acționează delicat asupra firului de păr.
 • Durează până la 28 de spălări.

Recomandarea noastră este să folosești acest tip de vopsea când nu ești convinsă de nuanța pe care o vrei. Poți încerca culoarea la care visezi și să vezi dacă ți se potrivește, înainte de a apela la colorarea permanentă.

Colorarea permanentă
Atunci când alegi acest tip de vopsea trebuie să te asiguri ca nuanța pe care o alegi se potrivește atât cu trăsăturile fizice, cât și cu felul tău de a fi. Este o decizie importantă și o schimbare spectaculoasă.

Avantaje:

 • Nuanțe bogate, cu reflexe tare frumoase.
 • Acoperă firele albe.
 • Posibilități nelimitate de colorare.
 • Conțin ingrediente naturale pentru îngrijirarea și fortifierea firului de păr.

Pentru nuanțe mai deschise decât culoarea naturală a părului tău, vei avea nevoie de decolorare înainte de a aplica nuanța pe firul de păr. Astfel, vei obține culoarea pe care ți-ai dorit-o, intensă și plină de strălucire.

Recomandarea noastră este să mergi la un hairstylist atunci când te decizi care este culoarea preferată și să luați împreună decizia potrivită atât aspectului tău fizic, cât și personalității tale.

Colorare frumoasă! Și nu uita să împărtășești și cu noi părerile tale și experiențele cu tipurile de vopsea folosite.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii