Un păr frumos înseamnă un scalp sănătos

Părul este o latură a personalității fiecăreia dintre noi. Îngrijirea lui zilnică, hidratarea, hrănirea sau tratarea cu produse naturale sunt doar câteva dintre aspectele de care trebuie să ținem seama pentru a ne bucura de un păr bogat, frumos și strălucitor. Iar pentru că baza părului frumos este scalpul, acesta nu trebuie ignorat în niciunul dintre pașii pentru îngrijirea părului.

Și fiindcă hidratarea părului de la nivelul scalpului până la vârfuri este secretul unui păr frumos și sănătos, astăzi ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi.

Ce trebuie să faci pentru a avea un scalp sănătos?

Alegerea șamponului, a balsamului și a măștii de păr. Ceea ce se potrivește firului de păr, de cele mai multe ori se potrivește și scalpului tău. Alege produse hidratante și hrănitoare, care să aibă grijă de firul de păr de la bază și până la vârfuri. Dacă după o folosire îndelungată a acestora scalpul tău este iritat, schimbă șamponul sau încearcă cu măști reparatoare, hrănitoare pentru scalp.

Masarea scalpului în timpul spălării. Atunci când te speli, oferă suficient timp masării scalpului. Nu numai că te vei relaxa, dar vei scăpa și de excesul de sebum. De cele mai multe ori, îngrășarea părului are drept cauză un scalp iritat. Masat la fiecare spălare, scalpul tău va fi mai sănătos, iar firul de păr își va păstra pentru mai mult timp vitalitatea.

Clătirea cu apă rece. O modalitate prin care revigorezi scalpul și obții un aspect frumos al firului de păr. Clatește firul de păr cu apă din abundență, pentru ca scalpul să fie puternic energizat. Astfel, te vei bucura de un scalp tonifiat și un fir de păr rezistent.

Folosirea produselor pe bază de substanțe naturale. Uleiul de migdale și cel de măsline fac minuni pentru scalpul tău. Cunoscute pentru efectele lor liniștitoare, hrănitoare și reparatoare, ele vor oferi scalpului îngrijirea de care are nevoie. Aplică două-trei picături seara, înainte de culcare, și lasă-l să acționeze întreaga noapte. Dimineața, scalpul tău va fi la fel de fericit ca tine, iar părul va străluci de sănătate.

Regim alimentar sănătos, bogat în vitamina D. Un ritm de viață sănătos înseamnă și un păr sănătos. În strânsă legătură, alimentația, organismul și părul au nevoie de toată atenția ta. De aceea, recomandarea noastră este să urmezi o alimentație sănătoasă, bogată în proteine.
Un aspect sănătos al scalpului și al firului de păr se întreține cu un consum de cât mai multe alimente bogate în vitamina D. O altă opțiune este să incluzi în viața de zi cu zi și complexurile de vitamine, pentru un scalp sănătos și un păr frumos de la rădăcină și până la vârfuri.

Leave a Reply

Pregătirea colorării părului

Ne-am ales nuanța, cum procedăm mai departe? Cănd ne vopsim singure acasă este bine să ne pregătim un mic kit de colorare: un pieptăn de plastic, o pensulă pentru aplicarea vopselei, un bol de plastic/ceramică pentru amestecarea cremei colorante cu oxidantul, mănuși de unică folosință (de obicei le găsim in cutie), pelerină pentru protecția hainelor […]

Mai multe detalii

Cum ne alegem nuanța de vopsea pentru păr?

Vopsirea părului acasă poate deveni o acțiune plăcută și cu rezultate uimitoare dacă respectăm căteva etape obligatorii. Alegerea nuanței este o parte foarte importantă din procesul de colorare a părului. Armonia dintre culoarea părului, a tenului și a ochilor poate fi cheia succesului, motiv pentru care experții coloriști ne recomandă să optăm pentru o culoare […]

Mai multe detalii